5 bøker om sterke kvinner

I dag er det kvinnedagen.
GRATULERER MED DAGEN, DAMER!
Men i den anledning tenkte jeg at jeg skulle anbefale noen bøker med sterke kvinnelige karakterer, og skrevet av kvinnelige forfattere!
Jeg vet at det er kommet ut mange bøker om sterke unge kvinner i dag, men personlig mener jeg mange av dem bare er sterke på overflaten. Under har jeg valgt bøker om kvinner og jenter som ikke er redd for å gjøre de vanskelige valgene, selvom det koster dem både luksus og kjærligheten.

1.


A Tyranny of Petticoats av diverse. Redigert av Jessica Spotswood

Dette er en samling noveller skrevet av kun kvinneligeforfattere, om kvinners rolle i Amerika.
Her møter vi kvinnelige pirater, indianere, adelsdamer og tyver, mekanreparatører under andre verdenskrig og frigjøringskjempere i etterkrigstiden.
Noen historier om kjærlighet, noen om overlevese, noen om identitet.
En god samling noveller om sterke kvinnelige karakterer i forskjellige situasjoner, som mange av dem er like aktuelle i dag!

2.


Boneshaker av Cherie Priest

En bok om en mor som er villig til å gjøre alt for å redde sin sønn.
Hun ofrer seg gjerne villig og kjemper hardt for det hun tror på.
Briar (vår hovedperson) er en sterk kvinne som daglig må kjempe mot fordommer og hets fra samfunnet. Likevel holder hun hodet høyt og står på sitt

3.


Skammarens Dotter av Lene Kaaberbøl

En bok om en ung jente som må finne seg selv i en svært vanskelig situasjon.
En bok om en mor som heller gir sitt eget liv enn å ofre barna sine, og heller enn å gå tilbake på sin ære.
Dette er en bokserie som har vært med på å forme meg fra ungdomsårene og til idag. Som viser at jenter kan være helter i sine egne eventyr, og ikke alltid trenger å reddes. De kan til og med stå for reddingen!

4.


Walk on earth a stranger av Rae Carson

I denne serien følger vi Lia, ei ung jente satt under goldrushen i USA way back in the day.
Hun får hele sitt liv revet vekk fra seg, og et nytt liv i armene.
Når det blir klart at hun ikke lenger kan følge drømmene sine, tar hun saken i egne hender, og trosser langt større farer enn noen 16 åring skal trenger å trosse.
En bok om ei jentes vekst til kvinne, og om harde valg.

5.


Pirater! av Celia Rees

Når Nancys far dør får livet hennes en helt ny vending, go det er ventet at hun skal te seg som en dame av hennes status.
Når det blir klart at brødrene prøver å lure henne tar hun heller saken i egne hender og rømmer sammen med husslaven Minerva.
Sammen må de to jentene skape seg et nytt liv, og den eneste sjansen de har til å komme seg unna, er ved å borde et sjørøverskip som en del av mannskapet.
En bok om søskenkjærlighet, kjærlighet mellom mann og kvinne, mellom venner, og kjærlighet til en selv.

Hvem bøker ville du anbefalt meg?


#bok #kvinnedagen #bokblogg #litteratur #blogg #kvinnedag #anbefalninger #bokanbefalninger #litteraturblogg #feminist

2 kommentarer

Elin

08.03.2017 kl.20:32

Har ikke lest noen av bøkene du nevnte, men har hørt om dem. Hvis jeg skal nevne noen bøker må det bli. The book thief av Markus Zusak. Liesel er en fantastisk kvinnelig karakter. Eller The land of stories serien av Chris Colfer. Jeg liker Alex veldig godt. Føler hun er en sterk og tøff jente.

morellen

09.03.2017 kl.15:15

Elin: Tenkte å nevne "the book thief" selv, utrolig flott bpk, og Liesel er.som du sier fantastisk, mem Zusak er mann, og gikk da ikke under kvinnelige forfattere delen :P

Skriv en ny kommentar

hits