Girl Genius: Agatha H. and the Airship City

Tittel: Girl Genius: Agatha H. and the airship city
Forfatter: Phil & Kaja Foglio
Sjanger: Steampunk
Utgitt: 2013
Forlag: Titan Books
Antall sider: 300
Goodreads rating: 4.01

Lest på Engelsk

The Industrial Revolution has escalated into all-out warfare. It has been sixteen years since the Heterodyne Boys, benevolent adventurers and inventors, disappeared under mysterious circumstances. Today, Europe is ruled by the Sparks, dynasties of mad scientists ruling over - and terrorizing - the hapless population with their bizarre inventions and unchecked power, while the downtrodden dream of the Hetrodynes' return. At Transylvania Polygnostic University, a pretty, young student named Agatha Clay seems to have nothing but bad luck. Incapable of building anything that actually works, but dedicated to her studies, Agatha seems destined for a lackluster career as a minor lab assistant. But when the University is overthrown by the ruthless tyrant Baron Klaus Wulfenbach, Agatha finds herself a prisoner aboard his massive airship Castle Wulfenbach - and it begins to look like she might carry a spark of Mad Science after all. From Phil and Kaja Foglio, creators of the Hugo, Eagle, and Eisner Award-nominated webcomic Girl Genius, comes Agatha H and the Airship City, a gaslamp fantasy filled to bursting with Adventure! Romance! and Mad Science!

Denne boka er en bokversjon av tegneserien Girl Genius som jeg har vært en fan av i flere år nå. 
Derimot var jeg ganske skeptisk til å lese bøkene da jeg så at de var kommet ut. Hva om de var dårlig skrevet? Da kunne de ødelegge tegneserien for meg! 
Men da jeg fant alle tre bøkene på salg på Outland i romjula kjøpte jeg dem, og jeg angrer ikke nå som jeg har lest den første!

Jeg kan jo begynne med skrivestilen, ettersom jeg nevnte den over. 
Skrivestilen er veldig enkel og har for det meste en god flyt som gjorde at jeg raste gjennom sidene. Boka er 300 sider, og jeg leste den på under et døgn! 
Kapitlene kan være litt lange, men jeg merket heller ikke noe til dette. 
Mitt eneste problem var det at noen steder virket skrivestilen til å være basert på notater tatt til originaltegneserien. 
Enkle setninger som beskrev noe eller kommenterte noe, som ødela flyten litt. 
Noen steder virket også teksten litt barnslig. Jeg kan ikke helt sette fingeren på hvorfor, men det var noe som fikk meg til å rynke på nesa. 
Det spesielle er at disse feilene kom et stykke ut i boka, når en jo skulle tro forfatteren ville utvikle seg positivt. 

Men det kan hende jeg ikke merket disse feilene til å begynne med, fordi jeg ble så fenget av boka. 
Det er jo en historie jeg har lest flere ganger - da jeg har lest tegneserien fra start til slutt fire ganger tror jeg - så jeg visste jo hva som kom til å skje, og jeg ble så positivt overrasket over språket, at det kan hende jeg bare overså dem frem til ''hypen'' hadde lagt seg. 

Ang historien, en ville jo tro at det å vite hva som kommer til å skje ville gjøre meg demotivert, men det gjorde det ikke. 
Tvert imot gav det meg en gyllen mulighet til å se etter eastereggs, små tips og spor lagt til handling senere i boka, og til og med senere i serien! 
Det gav meg også en flott sjans til å fange opp ting jeg har glemt eller oversett når jeg har lest tegneserien, og jeg føler allerede jeg har fått svar på et spørsmål som har irritert meg de 7 årene jeg har lest tegneserien! (Den begynte å komme ut i 2002, så veteran det her!) 
I tillegg har forfatterne lagt til akkurat nok originalt materialle innlemmet i historien, til at det holdt interessen for de som kjenner historien godt. 
Jeg fikk også et veldig mye bedre bilde av Agathas utvikling, og tiden som gikk, ved å lese denne boka. 

Historien kan kanskje være litt treg, mest basert på karakterutvikling heller enn action, men jeg fant det underholdende likevel. 
Jeg må innrømme at jeg lo høyt ved flere anledninger - noe jeg vanligvis ikke gjør - men Jägerkin var nesten bedre i bokform enn i tegneserieform! 
Alt i alt var det en utrolig morsom leseopplevelse!

NOTE: Det kan hende jeg likte boka såpass godt på grunn av mitt tidligere forhold til tegneserien, så ta det med en klype salt.... eller ikke! 

Boka fikk 5/5 stjerner på goodreads.
Egentlig 4.5/5, men hey!

Summa Sumera:

- Bok basert på tegneserien Girl Genius - link over. 
- Steampunk slik jeg vil at steampunk skal være!
- Lett språk
- Kan anbefales for nybegynnere innen å lese engelsk, og folk som vil prøve seg på sjangeren men stiller seg skeptisk. 
- Jägerkin! 


#bok #litteratur #anbefalning #bokanbefalning #anmeldelse #steampunk #blogg #litteraturblogg #girlgenius #bokblogg #comic #graphicnovel #bokanmeldelse 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits