Jeg er på Inkshare!

Så som noen av dere sikkert har fått med dere by now, så skal jeg prøve meg sånn halvveis på å få gitt ut bok på engelsk! 
Jeg har jo gjennom de siste årene skrevet flere engelske manuskritper, og nå har jeg kommet frem til at jeg har lyst til å prøve å gi ut noen av dem. 
Det er fortsatt et stykke unna, for øyeblikket bare leker jeg med tanken mens jeg jobber, men i den anledning har jeg laget en Inkshare-account. 

Hva er Inkshare?
Inkshare er en side som skal hjelpe forfattere med å bli utgitt. 
Hvordan?
Hele poenget med Inkshare er at det skal være en interesse for bøkene før de faktisk går i trykk. Så Inkshare arrangerer for forfattere å lage accounts og legge ut bøkene sine. Både i ''draft''-format, men også pre-order når forfatteren føler de er klare for å selge. Da får forfatteren 90 dager på seg til å selge enten 250 eksemplarer - for en relativt standard self-publishing deal - ekker 750 eksemplarer. Når forfatteren sistnevnte får de kontrakt med et publishinghus i USA, som deretter stiller med proff redaktør, design av cover og innmat og promoterer boka. Altså har det samme effekt som om man gir ut via et stort forlag her i Norge, men man er sikret et salg på minimum 750 eksemplarer av boka!
Hva skjer hvis man ikke når målet innen 90 dager?
Man kan be om en forlengelse av salgsperioden hvis salget går jevnt oppover. Hvis ikke blir manuset returnert til ''draft''-format, og de som har pre-ordered får pengene tilbake. 

Så jeg har tittet litt på dette, og tenker å kanksje prøve meg på det etterhvert. 
Hvorfor det?
Fordi jeg har lyst til å gi ut på engelsk, men jeg vil gjøre det ordentlig. 
Derimot er det veldig dyrt med proffe redaktører og å få laget ordentlig cover og formatere dokumentet til å passe til ebok eller fysisk bokutgivelse. 
Dette er penger jeg ikke har, så da er Inkshare en god mulighet. 

Jeg har ingen bøker ute der helt enda, men hvis dere har lyst, kan dere klikke dere inn her og ta en titt på profilen min, også hører dere nok noe om jeg starter et salg! 

Har du tenkte på å gi ut på engelsk?
Hvordan?


#bok #litteratur #forfatter #blogg #hverdag #skribent #inkshare #hverdagsblogg #bokblogg #forfatterliv #litteraturblogg #sliceoflife #forfatterskap #inkshares #selvutgivelse #utgivelse #publishing #bøker #forfatterblogg 
 

3 kommentarer

Hildur

21.04.2017 kl.14:46

Spennende! Skulle jeg gitt ut noe på engelsk hadde jeg måtte la noen oversette det jeg skrev fra norsk til engelsk, for engelsken min er ganske dårlig :P

morellen

23.04.2017 kl.12:17

Hildur: Øvelse gjør mester! Har skrevet flere engelske noveller som antakelig aldri vil se offentlig lys, for å si det sånn ;)

Hildur

25.04.2017 kl.12:02

sant nok, men jeg tror ikke jeg har tid nok til å bli bra nok til å skrive engelsk xD

Skriv en ny kommentar

hits