It's all Fun and Games

Tittel: It's all fun and games
Forfatter: Dave Barrett
Sjanger: Fantasy
Utgitt: 2016
Forlag: Selv-publisert
Antall sider: 200
Goodreads rating: 3.65

Lest på Engelsk

When Allison's best friend, TJ, convinces her to come along for an epic game of LARP (live-action role-playing), she reluctantly agrees despite her reservations about the geeky pastime. TJ's weekends are filled with powerful wizardry, mystical creatures, and intense battles with his LARP group. Each adventure is full of surprises, but the goal is always the same: to defeat the monsters and find the treasure. 

Not long after their quest begins, the friends discover that something has gone wrong. The fantasy world they've built has transformed, and the battle they're in the midst of is no longer make-believe. 
Now they must fight for survival against brigands, kobolds, and other deadly mythical creatures that come to life. Fortunately, the group's once-fictional magical powers have also become real - including Allison's newly acquired gifts as a healer. They'll need everything in their arsenal if they hope to make it home alive.​


Denne boka er relativt ny i hylla, og jeg visste ikke mye om hva den handlet om. 
Bare utgangspunktet, som er at en gruppe laivere i løpet av en laiv faktisk blir transportert inn i den magiske verden de spiller i. 
Ganske kult utgangspunkt, egentlig! 

Dessverre har boka en del mangler. 

Språket er godt nok, egentlig, men det er ikke direkte nyskapende. 
Noen steder reagerte jeg på ordvalg, og noen steder ble det gjenntakende, men for det meste holdt det god flyt og drev leseren videre. 

Karakterene og historien er noe litt annet. 
Karakterene er egentlig gode nok, selvom de er veldig steriotypiske og ikke har veldig mye dybde. 
Egentlig syns jeg steriotypien av karakterene var morsom i denne sammenhengen, for jeg tolket boka litt som en satire av den typiske fantasyverden. 
Men så kom problemet med følelser og slikt, da. For selvom jeg syns karakterene var underholdende, var det enkelte ting som gjorde at jeg gren på nesen. 
Her er en gruppe på 6 tenåringer som plutselig oppdager at de er i en magisk verden hvor de har blitt sine laiv-karakterer og hvor de faktisk kan dø, også føler de ikke mer enn de gjør? 
Litt hodeklø også er det liksom greit? 
Den kjøpte jeg ikke! 
Det skjedde også en hendelse rundt halvveis i boka som virkelig burde påvirket dem mer, men som nesten var glemt mot slutten av boka. 
Så litt tynt og lettvint, det der. 

Historien var også underholdende, men som med karakterene ganske forutsigbar. 
Igjen er nok dette noe forfatteren har planlagt, for det er veldig karikaturisk av et typisk D&D scenario.
Ikke noe problem for min del, akkurat som med karakterene syns jeg dette var morsomt. 
Men i motsettning til karakterene var det ikke noe jeg reagerte negativt på her. Den var rett frem og forutsigbar, ja, men underholdende nok. 

Så egentlig storkoste jeg meg med boka! 
Jeg er en tidligere laiver selv, og en nåværende D&D RPGer, og fant stor glede i alle mine egne erfaringer i forhold til boka. 
Dessverre var ikke dette helt nok til å redde den. Det meste av boka var middelmådig kvalitetsmessig - uansett hvor mye jeg koste meg. 
Men jeg gleder meg stort til neste bok kommer, også! 

Kvalitetsmessig tilsvarer dette en 3/5 stjerner
Men for meg fikk den til slutt 4/5 stjerner 

Summa Sumera:

- Laiv og rollespill og fantasy! 
- Godt språk
- Litt haltende karakterer 
- Forutsigbar, men underholdende historie


#litteratur #bok #laiv #blogg #anmeldelse #bokblogg #litteraturblogg #lbøker #larp #bokanmeldelse #RPG #rollespill #dungeonsanddragons #anbefalning #bokanbefalning #DnD

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits