To hunder?

Så da jeg var yngre drømte jeg om å ha en hund. En hund var alltid en del av planen min for når jeg ble voksen. 
Nå har jeg jo en hund - fineste, flotteste Izzy - og hun er alt jeg kunne drømme om pluss litt til. 
Men en ting jeg og mannen har merket etter vi fikk henne, er at vi ikke vil være uten hund. 
Det har vært gang hun har vært på overnatting hos fetteren min eller ei venninne, slik at vi kunne få litt pusterom eller hvis vi skulle avgårde. 
De morgnene vi har våknet uten henne i hus, er noen av de rareste jeg har vært borti i mitt liv! 

Så vi har blitt enige om at vi skal skaffe oss en hund til, når Izzy er litt eldre. For vi vil fortsette å ha hund, men jeg kjenner meg selv såpass godt at hvis Izzy går bort, og vi ikke har en annen hund i huset på den tiden, vil jeg ikke ha samvittighet til å skaffe en ny hund. 
Det vil være som å erstatte henne, og det går ikke. 
Men når er beste tidspunkt å skaffe en hund til på?
For selvom jeg jo håper vi har Izzy i mange, mange år til - hun er tross alt knapt 2 år - så har jeg jo sett at ting kan skje! 
En bloggvenninne av meg sin hund fikk kreft i en alder av 5 år - det gikk heldigvis bra. 
Min stefars hund døde i en alder av 6 år.
Jeg så en i en dyregruppe jeg er med i som måtte avlive sin hund da den bare var 18mnd, fordi den drepte en annen hund på 3 år. 
Naboen mistet en valp til en råkjører da den bare var 4 måneder. 
Ting kan skje, men når er det da best å skaffe en hund til?


Bilde tatt av ei venninne da hun lånte med Izzy på gåtur. Izzy sammen med bestekompisen Morris.

Egentlig tenkte vi når Izzy ble 7 år. 
Det ville være et godt tidspunkt å skaffe en hund til på, for da har Izzy roet seg litt, men hun kan fortsatt hjelpe til med å oppdra en valp. 
Etter å ha tenkt på det, har vi vel kommet frem til at rundt 3 år er en grei alder også, for da er hun selv ferdig med valpestadiet, og hun kan få glede av å løpe rundt med valpen. 

Men så kommer tvilen. 
Hva om Izzy faktisk blir 19 år gammel? Hva om jeg blir sykere? 
Nå sitter jeg jo i rullestol, og har ikke fått tatt noen særlige turer med Izzy. Vi er veldig heldige som har snille naboer, familie og venner som gjerne lar henne leke med hundene sine, eller tar henne med på tur. Hvordan vil det bli å oppdra en valp til i stol? 
Jeg husker jo hvor slitsomt det var å oppdra Izzy da hun var valp, hvor frustrerende. Bare tanken på å gjøre det igjen  nå får meg nesten til å gråte. 
Men det å ha Izzy gir meg veldig mye, og selvom jeg ikke får gått med henne, har hun et godt liv. Vi har hundegård hvor hun kan løpe ut og inn som hun vil, line hun kan settes i for  tisse når hun trenger det, veranda hun kan gå ut og inn på som hun vil for å hilse på naboene. Hun får kos og stell, lek og trening inne hver dag. 

Så selvom det er en ting jeg og mannen er enige om, tar det nok tid, og vi får se når det skjer. 
Flere brikker som må på plass, men som med den første hunden/barn, blir det vel til at det aldri passer helt å introdusere dem til livet ditt! 

Dere som har flere hunder, hvordan syns dere det er?
Dere som har en hund, har dere tenkt på å skaffe flere? Hvorfor/hvorfor ikke? 


#hund #sliceoflife #hverdag #blogg #dyr #kjæledyr #hverdagsblogg #hundeblogg #kjæledyrblogg #dyreblogg #hverdagblogg #spørsmål #tanker 
 

8 kommentarer

Eva-Lena N. Buhaug

05.06.2017 kl.12:12

Vi har fem hunder hjemme nå, og største utfordringen for oss er logistikken rundt det. Ikke alle går sammen. Og de som går sammen er aldri alene sammen, pga hva som kan skje om det blir uenigheter. Vi må styre de ganske mye i hverdagen for å ha kontroll.

Da jeg fikk min andre hund var det med tanke på å også ha en venn til min første. De tre første mnd gikk de veldig greit sammen, og etterhvert ble det flere og flere slåsskamper, og de føyk i tottene på hverandre såpass at jeg måtte skille de.

Det føler jeg er den største utfordringen når man skaffer seg ny hund. Det er ingen garanti for at de skal gå sammen. Aktivisering får man til på mange andre måter enn ved å bare gå tur. Og går de overens så har de jo såklart et enormt selskap i hverandre! :-)

morellen

05.06.2017 kl.12:15

Eva:
Var den andre hunden valp da du fikk den? Er jo det jeg er mest redd for, at vi skal komme til å få en hund som ikke går bra med Izzy :/

Eva-Lena N. Buhaug

05.06.2017 kl.12:16

Ja, hun var valp. Men de to matcher ikke. De lever under samme tak, og det er det. Kan være i samme rom, men bare når vi er til stede.

morellen

05.06.2017 kl.12:18

Eva:
Æsj, så fælt. Og høres veldig slitsomt ut å ha så mange hunder som ikke går sammen :/ Men de er jo som mennesker, noen bare funker ikke sammen...

MsHildur90

05.06.2017 kl.12:54

Den andre hunden trenger jo ikke være en valp da :) Det viktigste er at hunden passer dere og at den går overens med Izzy :) Dyrebeskyttelsen omplasserer ofte hunder, og der har man en prøveperiode for å sjekke om det funker eller ikke :)

morellen

05.06.2017 kl.15:56

MsHildur90: Jeg vil egentlig gjerne adoptere en hund som trenger nytt hjem ? er mange av dem der ute ? men mange andre hundeeiere jeg har snakket med, mener at vi burde gå for valp i forhold til situasjonen i hverdagen vår. At hunden burde lære fra den er liten å lese når jeg er syk og ikke, slik som Izzy har gjort :/

Den lille Pandaen c:

05.06.2017 kl.15:38

Hjemme hadde vi to hunder og det gikk veldig fint :) De var veldig ulike . men da kom de samtidig, liksom så. Men, jeg tror det vil gå bra jeg :) hvis dere ønsker dette av hele deres hjerte, tror jeg det går bra :D

morellen

05.06.2017 kl.15:55

Den lille Pandaen c:: Takk for svar!

Skriv en ny kommentar

hits