Wool

Tittel: Wool
Forfatter: Hugh Howey
Sjanger: science fiction/post-apo
Utgitt: 2013
Forlag: Simon and Schuster
Antall sider: 508
Goodreads rating: 4.25

Lest på Engelsk

In a ruined and toxic future, a community exists in a giant silo underground, hundreds of stories deep. There, men and women live in a society full of regulations they believe are meant to protect them. Sheriff Holston, who has unwaveringly upheld the silo?s rules for years, unexpectedly breaks the greatest taboo of all: He asks to go outside.

His fateful decision unleashes a drastic series of events. An unlikely candidate is appointed to replace him: Juliette, a mechanic with no training in law, whose special knack is fixing machines. Now Juliette is about to be entrusted with fixing her silo, and she will soon learn just how badly her world is broken. The silo is about to confront what its history has only hinted about and its inhabitants have never dared to whisper. Uprising.

Jeg har blitt anbefalt å lese Wool 5 ganger bare det siste året. 2 ganger av lesere jeg stoler på innen sjangeren, og 3 ganger bare siste måneden av testlesere av min egen bok, da de mener de to bøkene har enkelte likhetstrekk, men begge er originale i forhold til hverandre. 
Så ettersom jeg har hatt boka stående i hylla en stund, tok jeg like gjerne sats og bestemte meg for å lese den nå i Juni. 

Wool er første bok i Silo-trilogien. 
Den handler om Juliette fra Silo 18, som får en sjeriff-jobb hun egentlig ikke vil ha, og med det får hele livet snudd på hodet. 
Historien i denne verden er at luften utenfor er giftig, den etser deg istykker innenfra hvis du puster den. Så alle menneskene bor i en lufttett silo under bakken. 

Det er en interessant historie, og jeg syns det var spennende å prøve å løse mysteriet med karakterene, og se hvordan de overlevede. 
Handlingen var interessant, men dessverre litt for treg. 
Det var mye indre dialog, mye vurderinger og tanker. 
Vanligvis liker jeg dette i en bok - mange bøker har ikke nok av det, syns jeg - men her var det nesten litt mye av det. 
Det gjorde historien hakkete og litt treg. 

Dette ble nok påvirket av språket også, som selvom det er veldig godt, kunne være litt tungt for meg. 
Dette, kombinert med den ikke alltid fengende historien, gjorde at det var en... vel... en interessant, men litt langsom, leseopplevelse. 

Karakterene var også gode nok, men dessverre knyttet jeg meg ikke til dem. 
Det kan ha noe med at de levde i en verden så ulik min egen, at de tok valg jeg ikke ville støttet eller tatt, at de tenkte annerledes enn meg. 
Det kan også være fordi de fleste karakterene vi møter er over 30 år, og jeg ikke er 25 år enda. 
Noe var det i hvertfall, som gjorde at jeg ikke knyttet meg til dem. 

Det sagt, syns jeg ikke det er en dårlig serie. 
Tvert imot ser jeg frem til å lese resten av den, men jeg tror ikke Wool var den boka jeg trengte akkurat nå. 

Boka fikk 3/5 stjerner på goodreads

Summa Sumera:

- Voksen post-apo bok jeg kan anbefale til folk som liker sjangeren 
- Mye indre dialog, som hakket opp historien litt. 
- God språk, men litt for tungt i sommervarmen. 


#bok #litteratur #anmeldelse #bokblogg #anbefalning #blogg #litteraturblogg #wool #bøker #sciencefiction #postapocalyptisk #bokanmeldelse #dystiopi #voksenbøker bokanbefalning 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits