Pheonix


Tittel: Pheonix
Forfatter: Daccari Buchelli
Sjanger: Fantasy
Utgitt: 2016
Forlag: Selvpublisert
Antall sider: 400
Goodreads rating: 4.19

Lest på Engelsk på Kindle 

No power is greater than the one you?re willing to sacrifice. 
Princess Violetta Flame lives her life according to rule, but those rules require her to pay a heavy price. Haunted by a devastating loss, she longs for freedom. When a handsome ruler takes a special interest in her, she senses greater things lie ahead, but behind the handsome façade lies a dark secret ? one that can usurp her efforts and cast her back into the life she detested.
The throne was never promised to Emperor Ryore Frost, but now that he has ultimate power, his world is filled with possibilities. Citizens bow at his feet, but their fleeting adoration is no match for his obsession with the young Flame Princess. As his feelings for the staunchly independent princess grow, a new threat emerges, bent on undermining his efforts and betraying his sensibilities.
When past tragedies, malevolent behaviour, and strong wills collide, which will reign supreme?​

Dette er en bok jeg har sett litt på instagram, fordi jeg følger forfatteren der. 
Jeg har hatt den på kindlen min en stund, men aldri fått somla meg til å lese den, før nå. 

Boka har en del svakheter. 
For det første er ikke engelsk Buchellis morsmål, og det er tydelig at boka kunne hatt godt av en gjennomgang eller to fra en redaktør. 
Språket er OK, misforstå meg rett, men det er en del tullefeil. 

Karakterene er relativt flate, og ettersom det er flere POV's i boka, får vi aldri et ordentlig inntrykk av den enkelte karakteren. 
Dette er fordi det kan gå mange kapitler mellom hver gang vi følger en karakter.
Dette blir påvirket av at historien hopper veldig i timeline. De første fem kapitlene eller så er fra fem år siden, så plutselig er vi i ''nåtid''.
Så skjer det noe traumatisk, og vi våkner morgenen etter og har gått glipp av enda mer som har skjedd, som er viktig for i historien! 
Dette var dessverre noe som gikk igjen, at vi får oppleve viktige hendelser i livene til karakterene gjennom flashbacks, drømmer eller dagbok innlegg. 
Det var alt i alt veldig forvirrende. 

Historien er også ganske treg. 
Den går på at tre mennesker skal prøve å drepe Ryore, kongen av islandene, samtidig følger vi Violetta, prinsesse av flammekongeriket, som senere blir Ryores kone. 
Vi får aldri et ordnetlig inntrykk av hvem som er hovedkarakterene her i boka - selvom jeg tror det skal være Violetta - men mye av det som skjer spinner rundt andre karakterer, ikke henne. 
Karakterene er relativt flate og rare hele veien, egentlig. 
Og som sagt, var historien ganske treig. 

Det var flere ting som irriterte meg grønn i denne boka også, som går på kvinner og sexualitet. 
Det er greit forfatteren er ung, mann og i tillegg er homofil og sånn sett ikke har noe erfaring med kvinner og sex, men det er ikke så vanskelig å bruke google for å finne ut at en graviditet varer 9mnd, eller at man ikke kan se om man er gravid dagen etter man har hatt sex første gang. 

Nei, jeg kommer nok ikke til å lese flere bøker av Buchelli, i denne serien eller annet

Boka fikk 2/5 stjerner på goodreads

Summa Sumera: 

- selvpublisert fantasy av ung forfatter 
- stakkato og kaos fortellermåte 
- treg historie 


#blogg #litteratur #fantasy #bokblogg #litteraturblogg #anmeldelse #bokanmeldelse #fantasylit #Selvpublisering #selvutgivelse #bok 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits