Innbilsk svangerskap

Huff, stakkars Izzy min har fått innbilt svangerskap! 
ca 40% av alle tisper får dette etter løpetid. Det kan oppstå mellom 3-8 uker etter avsluttet østrus. Izzy hadde jo løpetid for en to måneder siden, og da stemmer det med tidspunkt. Vi merket det ved at hun endret veldig adferd, nesten over natta. 
Hun spiste ikke like mye som normalt, ikke halvparten en gang, drakk veldig mye, og tisset flere ganger på en tur. Vi trodde det var varmen. 
Så var det de tingene vi ikke helt kunne forklare. 
Hun ble veldig mye mer klengete. Skulle gjerne ligge oppå meg når vi lå i sofaen sammen, passet veldig på. 
Når hun ikke lå oppå enten meg eller mannen, var hun rastløs. Gikk rundt i hele huset og småpep til seg selv. Hun begynte å gå inn i buret en hel del, gravde rundt og omrokerte på ting. Tok med leker ut og inn av buret, flyttet rundt på puten sin, prøvde å ta med seg et teppe inn der... Hun hang også en hel del med ørene, og så rett og slett ganske lei seg ut. 
Men hun var jo ellers i fin form. Hun lekte ivrig når vi lekte med henne, og gikk lange turer med foreldrene og mormoren min. 
Likevel virket hun deprimert hjemme. 

Det var egentlig en tilfeldighet at jeg tenkte på innbilt svangerskap. 
To av kullsøstrene hennes har blitt kastrert fordi de ble så veldig deprimert etter løpetidene sine, og det var det at jeg så bilde av en av disse søstrene som fikk meg til å tenke på det. 
Jeg kontaktet veterinær og forhørte meg, og hun mente det kunne høres veldig ut som en mild innbilt svangerskap. 
Izzy hadde jo ikke adoptert noen leker som valper, og var jo ikke aggresiv. Hun ville ikke at vi skulle prøve noe hormonbehandling, heldigvis.
I følge henne gikk det fint an å ''nullstille'' et slikt innbilt svangerskap ved å gjøre endringer i hverdagen. Gå turer på nye områder, tren på nye ting hjemme, bytt dag vi tar klo-klippen på, kjøp en ny leke. 

Jeg har begynt å trene agility med Izzy inne i stua.
For øyeblikket har vi bare øvd på å bli kjent med det å hoppe over hjemmelaget hinder - krykke lagt mellom to stoler, nær bakken - og neste skritt blir å kjøpe tunnel og kjegler vi kan bruke. 
Kjøpte en ny leke til henne, en grisebamse med pip inni, som hun slenger rundt på og koser seg med.
Har også tatt meg selv litt i nakkeskinnet og kjører tur med henne annenhver dag. (Vi blir begge veldig slitne og tar en lenger lur etter dette)
Hun fikk sove inne i sengen vår en natt. 

Vi har bare gjort disse tingene i en ukes tid, men allerede syns jeg det virker å funke. 
Izzy er ikke like klengete, har ikke gravd eller innredet noe mer i buret, henger ikke like med ørene heller. På tur i dag tisset hun bare en gang. 
Så det virker til at vi klarte å null-stille det denne gangen, som veterinæren sa, men vi får se hvordan det går etter neste løpetid. Dette var jo bare hennes tredje...

Har du opplevd innbilt svangerskap på hunden din?
Hva gjorde du?
 


#hund #kjæledyr #blogg #dyreblogg #kjæledyrblogg #dyr #hundeblogg #løpetid #innbiltsvangerskap #løpetid #syk #sliceoflife #hverdag #hverdagsblogg #hverdagblogg 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits