De siste månedene

Det har vært veldig stille fra meg de siste månedene. 
Jeg postet jo et innlegg om at jeg kom til å forsvinne litt, så kom det en tsunami av bokanmeldelser, så har det dabbet av igjen. 
Men jeg er her fortsatt. 
Jeg kan fortsatt ikke love at jeg kommer til å komme så mye sterkere tilbake med det første, da ting fortsatt er veldig opp og ned i hverdagen, men jeg tenker på bloggen, sjekker innom innimellom, og skriver innimellom. 

Nå har det jo ikke vært stort annet enn bokanmeldelser på en stund, jeg har sluttet med alle de månedlige innleggene mine, og kommer jo spontant innom. 
Det kommer nok til å fortsette en tid fremover, men en liten oppdatering på hverdagen skal dere da få i dag! 

Jeg er tilbake på kontoret mitt! (bildet over)
Dette virker kanskje som en liten ting, en ubetydelig ting, men det er STORT for meg! 
Jeg mistet jo evnen til å gå mye på egenhånd i februar, og siden den gang har jeg vært så og si låst i hovedetasjen. Det har vært greit, vi har alt vi trenger der, soverom, bad, kjøkken, stue, biblioteket mitt, men ikke kontor, så vi flytta PCen min opp, men det har ikke skjedd mye jobb denne perioden. 
Men nå er jeg tilbake på kontoret mitt. Dette er et resultat av at vi har fått trappeheis, så jeg kommer meg opp og ned på egenhånd. 
Dette betyr også at jeg kan ta klesvask på egenhånd! 
Igjen, et lite skritt for menneskeheten, et GIGANTISK skritt for meg. 

På helsefronten har jeg også fått andre hjelpemidler. 
Jeg har nå fått hjemmehjelp som kommer en gang i mnd for å vaske. Dette hjelper veldig på forholdet mellom meg og mannen min. Det er en ting mindre han må tenke på. 
Stakkars, jeg er en fulltidsjobb for ham... men vi har det veldig bra, alt tatt i betraktning. 


Izzy med kompisen Morris for noen dager siden. Bildet er tatt av Morris sin eier, og tilhører ikke meg. 

Det at jeg har fått kontoret mitt tilbake har også innvirkning på Izzy. 
De siste ukene, månedene, har hun vært ute i hundegården på dagtid mens mannen er på jobb. Det er en fin hundegård. Stort uteområde, et område med stein og et område med gress og vekster. Ting hun kan klatre på. Og hun kan gå inn når hun vil. Inn i en stor utebod som mannen min bruker som furtebu' ellers, så hun har sofa å sove på, mat og vann, varme og plass å boltre seg på. 
Likevel har jeg hatt dårlig samvittighet for at hun er det ute hele arbeidsdagen, men ved flere enn en anledning har jeg brutt sammen i gråt av henne fordi jeg blir så sliten, og ved et par anledninger har jeg til og med fått pusteproblemer fordi jeg stresser over henne. 
Men nå har jeg fått kontoret mitt tilbake, og der inne har hun aldri fått lov til å komme, så nå kan hun være inne, og jeg kan lukke meg inne nede på kontoret når jeg blir sliten av henne, og hun gjør seg ikke til i det hele tatt! 

Hun har ikke separasjonsangst, men hun er så vant til å alltid ha noen mennesker rundt seg, at hvis vi lukker oss inne på et rom hvor hun ellers kan gå, blir hun veldig forvirret. Her nede, her har hun aldri vært, og da er det ikke noe problem. Hun følger meg ned trappen, ser på at jeg lukker meg inn, så legger hun seg enten inntil døren, eller går opp for å se ut vinduet (mistenker jeg) 
 

Så, selvom ting fortsatt er vanskelig, virker ting litt lettere, litt som om det er håp i enden av tunnelen. 
Jeg har kontoret mitt tilbake, og dette er et kreativt rom, et rom hvor jeg har lyst til å jobbe med tegning og skriving og strikking og retting. 
Izzy kan være inne igjen, så jeg kan kose på henne når jeg trenger det, og vi har selskap i hverandre i de ellers tunge timene. 
Jeg får hjelp fra det offentlige. Vaskehjelp og psykologisk hjelp og hjelpemiddler. 
Det er lys i enden av tunnelen. 

2 kommentarer

Den lille Pandaen c:

18.10.2017 kl.17:31

Så bra at du har kommet deg til kontoret. jeg tror Izzy har det ganske bra selv om hun er der en stor del av dagene - tror det går ganske greit og du må ikke føle presset <3 Av og til blir det sånn, men siden hun ikke har seperasjonsangst eller annet så går det nok bra. Hun kan gå både inn og ut, så hun lider ikke. Har selv vurdert å komme med bokanmeldelser selv, for har lest et par bøker siden sist :)

morellen

21.10.2017 kl.12:37

Den lille Pandaen c::
Takk <3
og ja! Kom med bokanmeldelser!!

Skriv en ny kommentar

hits