hits

Tanker om Stephen King


Bilde funnet på goodreads

Navn: 

Stephen King

Sjanger:   

Hovedsakelig skrekk, men har vært innom thriller og fantasy

Målgruppe:

Voksne

Antall utgitte bøker: 

Mange, gidder ikke telle en gang

Antall bøker jeg har lest: 

13 pr. nå

Oppdagelse: 

Han er bare en forfatter alle har hørt om. Jeg var derimot aldri videre interessert i å lese noe av ham - jeg husker ei i klassen min på videregående leste bøkene hans, men jeg hadde aldri helt den interessen. 
Derimot, etterhvert som jeg ble eldre og falt mer og mer inn i bokverden, ble jeg mer åpen for å prøve andre forfattere, og fant ut at jeg skulle prøve ham. 
Lånte en bok av stefaren min, og kjøpte etter det et par andre bøker fordi jeg likte coverne og det var salg på ARK. 

Tanker:

Stephen King er en veldig kjent forfatter. Jeg vet ikke om noen som ikke har hørt om ham, enten ved å se filmatisering av bøkene hans, har hørt andre snakke om ham, har sett ham på TV, eller lest bøkene hans. 
Personlig har jeg jo lest en del av bøkene hans nå, og føler meg sånn sett ganske trygg på uttale meg om min fremtid med godeste King.
Den ser ikke lys ut.
Helt ærlig har jeg et problem med fortellerstilen hans. Han forteller gode historier, det er det ingen tvil om, men måten han forteller de på er ikke helt for meg. De blir litt for rotete og treige, rett og slett. 
Så selvom jeg skal lese den siste boka jeg har ulest av ham i hylla, så har jeg ikke store planer om å kjøpe andre bøker av ham, eller låne dem. 
Da skal jeg være i et spesielt humør først, hvertfall. 


#bok #litteratur #stephenking #bokblogg #tankeromforfattere #forfattere #blogg #litteraturblogg#utfordring #tirsdagsutfordring #challenge #skrekk #thriller #horror 

4 kommentarer

Hildur

22.11.2017 kl.23:05

Jeg har lest Stephen King-bøker siden ungdomsskola, og selv om jeg elsker en del av bøkene hans er han langt fra en feilfri forfatter. Det finnes jo ikke feilfrie forfattere, men jeg føler det er en god del ting som går igjen i bøkene hans, og nå snakker jeg ikke om at bøkene hans henger sammen på diverse måter, men at han har en del "tropes" han ofte bruker, slik som mobber-karakterene sine osv. Men jeg liker han enda, og har som mål å lese de fleste bøkene hans iløpet av livet ;)

morellen

23.11.2017 kl.12:03

Hildur:
Ja, er morsomt å finne ''påskeegg'' i bøkene hans, når man har lest et par :P Han er jo ikke en dårlig forfatter, jeg skjønner jo at han har gjort det bra, han er bare ikke for meg. Hva er favoritten din av bøkene hans?

Hildur

23.11.2017 kl.23:11

Vanskelig spørsmål.. Dreamcatcher har jeg lest flere ganger og liker den veldig, og den hvor han gamle mannen ikke får sove (helt blank på navnet akkurat nå) likte jeg også. Favoritten må kanskje være The Dark Tower-serien, hvor jeg har lest 4 av bøkene. Ble litt lite imponert av fjerdeboka, men var fordi kjærlighetshistorien i den føltes som Romeo og Julie :P

morellen

24.11.2017 kl.15:37

Hildur:
Insomnia! Det er vel den jeg liker best av de bøkene jeg har lest av ham

Skriv en ny kommentar